Üvegkorlátok és előtetők

Korunk egyik kedvenc építészeti stílusa a minimalizmus, melyben a kő, a fa és az üveg dominál. Ha önt is lenyűgözi ez a megközelítés, tervezzen vele bátran, mi megvalósítjuk! Korlátaink és előtetőink kiváló minőségű rozsdamentes anyagból, pontmegfogással készülnek, melyek kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatók.

Üvegkorlátok

Egy korlátnak többféle funkciót kell ellátnia. Szükséges, hogy tudjunk benne kapaszkodni, ha egy lépcső melletti korlátról van szó. Jó, ha megakadályozza a leesést – gondoljunk itt saját vagy szeretteink testi épségére. Végül pedig hasznos, ha meggátolja, hogy a felcsapódó por, kosz összepiszkoljon bármit. Az üvegkorlát kifejezetten praktikus megoldást nyújt ebből a szempontból, hiszen mindezeket tudja. Ezenkívül az üvegkorlát rendkívül biztonságos is, hiszen nem lehet rá felmászni, és nem teszi lehetővé, hogy gyermekeink vagy kisállataink alábújjanak.

Az üvegkorlátok további hatalmas előnye, hogy stílusos megjelenésükkel illeszkednek a minimalista, modern építészet trendjéhez, jellegükből fakadóan pedig kedveznek a fény áramlásának, ezáltal nagy és világos tereket hoznak létre. Leggyakrabban lépcsők, födémek mentén, galériák szélén használják, de egy üvegkorlát kiválóan funkcionál terelőként is olyan középületekben, ahol például nagyobb sorok szoktak kialakulni.

Általunk készített típusok

Burkolatra szerelhető üvegkorlát

Burkolatszélre szerelhető üvegkorlát

Burkolatba süllyesztett üvegkorlát

Oldalra szerelhető üvegkorlát

Lépcsőoldalra szerelhető üvegkorlát

Alacsonyfalú üvegkorlát

Üvegkorlát referenciáink

Üveg előtetők

Üveg előtetővel bejárati ajtók fölött találkozhatunk, illetve belső udvarok fedését szokás megoldani ily módon. Legjobb tulajdonsága, hogy beengedi a fényt, és nem árnyékol. Ezenkívül védi az alatta állókat az esőtől, portól, az időjárás viszontagságaitól. Néhány évtizede ezekhez az elemekhez dróthálós üveget használtak, mára ez kiment a divatból, és helyét a sokkal biztonságosabb és esztétikusabb edzett és laminált üveg vette át. Ez azért nagyon hasznos, mert egy esetleges törésnél nem esik szét szilánkokra. Az üveg lehet sima áttetsző, színes vagy mattított. További előnye, hogy könnyen tisztítható.

Kérjen árajánlatot elérhetőségeinken!