Korlátelemek

Korlátelemek

Időtálló és esztétikus korlátelemek

Ha üvegkorlát készíttetésére határozzuk el magunkat, egészen biztosan találkozni fogunk üveghez kifejlesztett korláttartó elemekkel. Ezek azok a rozsdamenetes alkatrészek, melyek az üveglapokat a helyükön tartják. Kültérre egyaránt praktikus és esztétikus megoldás az üvegkorlát, hiszen mind az üveg, mind pedig az ehhez használatos alkatrészek korrózióállók, és a szélsőséges időjárási körülményeket is jól viselik. Ráadásul ezek az elemek megerőltető munkálatok nélkül építhetők be.

A rozsdamentes korlátelemek ugyanúgy alkalmazhatók közintézményekben, irodaépületekben, mint magánszemélyek otthonaiban. Ezek a szerelvények krómból készülnek, így teljes mértékben időjárásállók, és kiválóan ellenállnak az erős igénybevételnek a kültéri használat során.

A pontmegfogásos technika

A rozsdamentes korlátelemekkel való rögzítésnek több típusát különböztetjük meg: a pontmegfogásos technikát, a vonali megfogást, valamint a keretbe helyezést. Hogy melyiket választjuk, azt – ízlésünkön túl – a fizikai lehetőségek és természetesen az anyagiak határozzák meg, hiszen a különböző rögzítési módoknak különböző áruk van. A pontmegfogásos korlátelem használata során a szerelvény az üvegfelülethez a szélén, csak alul vagy a négy sarkában csatlakozik. A vonali megfogás annak a területnek az oldaléléhez csatlakozik, ahová felszereljük a korlátot (például a födém vagy a lépcsősor). Kifejezetten diszkrét, légies benyomást kelt az így elkészült korlát, hiszen nincsenek keretek, oszlopok, amelyek lefognák a fényt, és zavarnák a kilátást.

Válassza korlátelemeinket a biztonságos és esztétikus megoldásért!